Credincioși de limbă slovacă membrii ai Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România in pelerinaj la Radna

722
Foto © alesdonline.ro

Sâmbătă,13 august 2016, un grup de câteva sute de credincioși de limbă slovacă membrii a Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România au efectuat un pelerinaj la Radna, acolo unde incepand cu ora 11.00 episcopul Böcskei László, împreună cu preoții prezenți, au oficiat sfânta liturghie în cinstea Maicii Domnului.

 

Aceasta este o ocazie oportună, pentru ca la îndemul papei Francisc, și credincioșii să se roage pentru pacea și liniștea popoarelor care trăiesc pe teritorii ce sunt teatre ale unor conflicte.

La pelerinaj a participat şi Adrian Miroslav Merka, deputat în Parlamentul Romaniei, din partea Uniunii Democrate a Slovacilor şi Cehilor din România, alături de alţi reprezentanţi ai minorităţii slovace din ţara noastră.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.