1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Casca de protecție s-ar putea să te pună-n pericol

Un studiu nou a descoperit că să porți o cască de protecție pe bicicletă s-ar putea să fie mai puțin sigur decât credeai, pentru că cei care poartă căști sunt mult mai predispuși să-și asume riscuri pe drum, decât cei care nu poartă așa ceva.

- Publicitate -

Studiul a constat într-o simulare pe calculator condusă de Universitatea din Bath, în care adulți între 17 și 56 de ani s-au împărțit în două grupuri, în care unuia i se dat cască de protecție, iar celuilalt șepci de baseball. După care li s-a cerut să umfle un balon de pe ecran, pentru care primeau puncte dacă reușeau să-l umfle, însă pierdeau dacă se spărgea.

Rezultatele au arătat că cei care purtau cască de protecție erau înclinați să facă lucruri riscante, spre deosebire de cei care nu aveau așa ceva.

Conducătorul studiului, doctorul Ian Walker, a zis: „Asta înseamnă că oamenii care folosesc echipament de protecție s-ar putea să riște în situații în care echipamentul ăsta chiar nu poate fi de ajutor.”

Așadar: cercetătorii sugerează că purtarea unei căști te face brusc curajos și poate duce la situații în care să te rănești nasol pe bicicletă. Desigur, asta era o simulare pe computer, în care oamenii trebuiau să umfle baloane, nu să meargă pe vreun drum pe timp de ploaie, în timpul orei de vârf.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI