Casca de protecție s-ar putea să te pună-n pericol

138

Un studiu nou a descoperit că să porți o cască de protecție pe bicicletă s-ar putea să fie mai puțin sigur decât credeai, pentru că cei care poartă căști sunt mult mai predispuși să-și asume riscuri pe drum, decât cei care nu poartă așa ceva.

 

Studiul a constat într-o simulare pe calculator condusă de Universitatea din Bath, în care adulți între 17 și 56 de ani s-au împărțit în două grupuri, în care unuia i se dat cască de protecție, iar celuilalt șepci de baseball. După care li s-a cerut să umfle un balon de pe ecran, pentru care primeau puncte dacă reușeau să-l umfle, însă pierdeau dacă se spărgea.

Rezultatele au arătat că cei care purtau cască de protecție erau înclinați să facă lucruri riscante, spre deosebire de cei care nu aveau așa ceva.

Conducătorul studiului, doctorul Ian Walker, a zis: „Asta înseamnă că oamenii care folosesc echipament de protecție s-ar putea să riște în situații în care echipamentul ăsta chiar nu poate fi de ajutor.”

Așadar: cercetătorii sugerează că purtarea unei căști te face brusc curajos și poate duce la situații în care să te rănești nasol pe bicicletă. Desigur, asta era o simulare pe computer, în care oamenii trebuiau să umfle baloane, nu să meargă pe vreun drum pe timp de ploaie, în timpul orei de vârf.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.