COD ROȘU de urgență în localitatea Bulz, după ce o furtună a distrus un camping „se pare că un om a murit”

14901
Foto © Alexandru Constantin Hora

A fost declanșat COD ROȘU de urgență în localitatea Bulz Județul Bihor, după ce o furtună a distrus un camping. Raed Arafat a intrat în direct, la Antena 3, și a spus că nu se știe numărul victimelor cu precizarea că „se pare că un om a murit”.

„Acolo era o tabără. Nu știu dacă erau adulți sau copii. Mai mulți copaci au căzut peste corturi și peste o mașină cu oameni în ea. Este posibil să avem cel puțin o persoană decedată. Așteptăm informații exacte. Primele Ambulanțe au ajuns la fața locului și se acordă primul ajutor. Nu știm câți oameni erau pentru că totul s-a întâmplat în urmă cu câteva minute”, a mai zis Raed Arafat.

Județul Bihor se află până la ora 23:00, sub avertizare de cod galben de furtuni, sunt afectate localitățile Oradea, Borș, Girișu de Criș, Nojorid, Sânmartin, Sântandrei, Toboliu.

Update: Prefectul de Bihor a declarat la Antena 3 că o persoană a decedat, după ce un copac a căzut peste o mașină. O altă persoană este în stare gravă, după ce un alt pom a căzut peste un cort.

„Nu vă pot da informații exacte, sunt pe drum, e furtună pe drum. În tot județul este cod galben de furtuni. Erau peste 100 de persoane, oamenii s-au adăpostit în corturi și în mașini. A căzut un copac pe o mașină. O persoană a decedat. Totodată, un alt copac a căzut peste un cort, iar o persoană este în stare gravă”, a declarat prefectul de Bihor.

Urgia de la Bulz!

Publicată de Alexandru Hora pe Duminică, 23 iulie 2017

Imagini din timpul furtunii de la Bulz au fost postate de Alexandru Constantin Hora.

La fața locului intervin echipaje ISU din Aleşd şi Oradea şi sunt pe drum cele din judeţul Cluj. Potrivit căpitanului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, la Bulz au fost mobilizate toate echipajele SMURD din Bihor şi din judeţul Cluj.

Update ora 00:20: „Colegii mei fac căutări pentru a verifica dacă nu există victime”, a declarat Camelia Roşca pentru Digi 24.„Bilanţul, din datele de până acum, se ridică la 16 victime. O persoană a murit, trei sunt în stare gravă, opt au suferit diferite traumatisme şi leziuni. Trei din persoane au venit singure la UPU a Spitalului Judeţean Oradea, iar trei au ajuns la UPU Huedin.”

Autorităţile au ridicat planul roşu de intervenţie şi au finalizat căutările în localitatea Bulz, fără să mai găsi alte victime. Bilanţul este de 17 victime, dintre care una decedată şi 16 rănite.