3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

Primărița din Brusturi și soțul ei trimiși în judecată pentru tentativă de omor

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a soților Bârlău, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

- Publicitate -

Petrică Bârlău, în vârstă de 50 de ani, domiciliat în comuna Brusturi, aflat în arest preventiv și soția acestuia primărița din Brusturi, Livia Bârlău (46 ani), domiciliată în comuna Brusturi, aflată în arest la domiciliu au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 rap. la art. 188 alin.1 C. pen.

„În fapt s-a reținut că la data de 29.09.2021, în jurul orelor 13:30 – 14:00, în timp ce persoana vătămată B.I (Ioan Bodogai – n.r.). se afla în incinta S.C.L.D. S.R.L. (magazinul celor doi – n.r.), cu punct de lucru in com. Brusturi, jud. Bihor, unde funcționează un depozit pentru materiale de construcții, în contextul unui schimb de replici și a unor acuze reciproce între persoana vătămată B.I. (Ioan Bodogai – n.r.) și inculpatul B.F.P. (Bârlău Florin Petrică -n.r.), pe fondul unei stări conflictuale preexistente, i-au fost aplicate persoanei vătămate B.I. (Ioan Bodogai – n.r.) mai multe lovituri cu pumnii și picioarele la nivelul membrelor și peste corp, cu preponderență în zona capului, de către inculpatul B.F.P. (Bârlău Florin Petrică -n.r.) În același tîmp, inculpata B.L.D. (Bârlău Livia Daniela – n.r.), care a venit intre timp în incinta magazinului aparținând SC L.D. SRL, i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu pumnii și cu picioarele peste membre și peste corp”, precizează prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul BIhor, Gligor Sabău.

În timpul agresiunii, Bodogai a fost trântit la pământ de Petrică Bârlău, după care soțul primăriței l-a lovit în repetate rânduri peste corp și în zona capului cu un clește de tăiat metal, cu o lngime de aproximativ 40 de centimetri. Concomiment cu loviturile date de Petrică Florin Bârlău, primărița din Brusturi, Livia Daniela Bârlău l-a luat la pumni și picioare pe Ioan Bodogai, care era întins pe podea, lovindu-l în aceleași zone în care soțul ei îl lovea cu cleștele pe fostul procuror.

„În urma agresiunii, persoana vătămată B.I. (Bodogai Ioan- n.r.) a suferit mai multe leziuni traumatice, cele mai grave fiind la nivelul cutiei craniene (fractură craniană cu localizare parietală stg), care necesită 30 zile de îngrijiri medicale, respectiv la nivelul membrului inferior stg (fractură cominutivă ambe oase gambă), care necesită 100 zile îngrijiri medicale, potrivit suplimentului la raportul de constatare medico-legală. După încetarea agresiunii, victima a rămas căzută la pământ în incinta magazinului, iar cei doi agresori, B.F.P. (Bârlău Florin Petrică – n.r.) și B.L.D (Bârlău Livia Daniela- n.r.), au plecat de la faţa locului fără să se îngrijească de starea victimei şi fără să se îngrijrească de starea victimei sau să socilite ajutor medical pentru victimă”, a mai informat Sabău.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus clasarea cauzei cu privire la infracțiunile de loviri sau alte violențe, complicitate la loviri sau alte violențe, violarea sediului profesional, violare de domiciliu, tulburare a ordinii și liniştii publice, șantaj și complicitate la șantaj, cu privire la care prin ordonanța din data de 28.10.2021 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem în dosarul penal nr. 694/P/2021 a1 P.T. Bihor, constituit ca urmare a plângerii formulate de soții Bârlău.

„S-a reținut că faptei de loviri sau alte violențe îi lipseşte tipicitatea obiectivă a infracțiunii, fapta de complicitate la loviri sau alte violențe nu există în materialitatea sa, faptelor de violarea sediului profesional, violare de domiciliu și tulburarea ordinii și liniștii publice le lipsește tipicitatea obiectivă a infracțiunii, iar infracțiunea de șantaj nu există în materialitatea sa”, mai explică Sabău.

„Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului mai sus menționat și trimiterea sa în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au colaborat cu lucrătorii de politie din cadrul IPJ Bihor — Serviciul de Investigații Criminale”, a mai precizat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI