Primărița din Brusturi și soțul ei au fost arestaţi preventiv

1490
 

Primărița din Brusturi și soțul ei, Petrică Bârlău au fost arestați joi seară pentru tentativă de omor, fiind acuzați că ar fi bătut crunt un fost procuror.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor s-a pronunţat, joi seara, cu privire la propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalului Bihor pe numele primăriţei PSD a comunei Brusturi, Livia Bârlău şi a soţului acesteia, Petrică Bârlău, acuzaţi de tentativă la omor asupra fostului procuror Ioan Bodogai, pe care l-au desfigurat în bătaie dispunând arestarea preventivă a Liviei şi a lui Petrică Bârlău pentru câte 30 de zile. 

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi, în consecinţă (…) dispune arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04 noiembrie 2021 şi până la data de 03 decembrie 2021, inclusiv”, se menţionează pe portalul instanţei. 

Măsura nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Oradea. 

Odată cu arestarea primăriţei, aceasta va fi suspendată din funcţie, potrivit, prefectului Judeţului, Dumitru Ţiplea. „Dacă se emite un ordin de arestare în acest caz, în 48 de ore trebuie să emit un ordin de suspendare a mandatului”, a precizat prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea.

Soții Bârlău sunt acuzați că, pe 29 septembrie, în jurul orei 14:00, l-ar fi agresat pe fostul procuror Ioan Bodogai, în vârstă de 62 de ani, într-un magazin de materiale de construcții din Brusturi. Pe fondul unui conflict mai vechi, între Bodogai și Petrică Bârlău a izbucnit un scandal, iar soțul primăriței din Brusturi l-a atacat pe fostul procuror cu pumnii și picioarele. L-ar fi lovit chiar cu un clește de tăiat fierul, în timp ce victima era căzută la podea.

Potrivit procurorilor, chiar și Livia Bârlău l-a lovit cu pumnii și picioarele pe bărbatul căzut la pământ.

În urma loviturilor primite, Ioan Bodogai a ajuns în stare gravă la spital. S-a stabilit că are nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale pentru ca rănile suferite la picior și la cap să se vindece.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.