Un TIR care transporta bovine s-a răsturnat între Bratca și Damis

5035
 

Un autocamion care transporta animale s-a răsturnat luni seară pe drumul ce face legătura dintre Bratca și Damis. În zonă intervin echipaje ale Stației de Pompieri din Aleșd.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roșca, sau deplasat operativ la locul producerii evenimentului, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor și cu ambulanța SMURD a subunității.

​În urma efectuării recunoașterii, pompierii au constatat că autocamionul era răsturnat peste parapet, iar cabina era parțial suspendată deasupra prăpastiei, existând riscul prăbușirii autovehiculului.

​Șoferul, care reușise să iasă din cabină înainte de sosirea echipajelor, nu a suferit răni.

​Utilizând două utilaje ale localnicilor și echipamente, respectiv accesorii specifice din dotarea autospecialelor de intervenție, pompierii au stabilizat autocamionul, au tăiat ușile semiremorcii pentru a avea acces la animalele aflate în interiorul acesteia, după care au procedat la evacuarea celor 10 vaci, reușind să salveze 6 dintre acestea.

De asemenea, a fost sesizată Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, care a trimis o echipă în zonă pentru a verifica legalitatea transportului şi a lua măsurile care se impun.

Potrivit ofițerului de presă Ioana Lascău, din cadrul IPJ Bihor, traficul în zona producerii evenimetului rutier nu este blocat.

 

Urmărește-ne și pe Google News