Se redeschide centrul de vaccinare anti-Covid din Bratca

431
Vaccinare Covid
Foto ©️ Guliver/GettyImages

Având în vedere creșterea numărului de solicitări de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 la centrele de vaccinare din județul Bihor, începând de vineri 22.10.2021, se vor redeschide, inclusiv în platforma de programare RoVaccinare, următoarele centre de vaccinare:

Nr.LocalitateNume centru de vaccinareAdresaTip vaccinOrar funcționare din 22.10.2021
1OradeaParter clădire internat   Colegiul Tehnic Traian VuiaStrada Tudor Vladimirescu nr. 82, OradeaPfizerL – D08.00 – 20.00
2SânmartinSala de sport – Liceul Tehnologic "Felix" SânmartinȘtefan cel Mare, nr. 1 SânmartinPfizerL, J08.00-16.00
3SantandreiSala de sport SantandreiStr. Principală nr. 449SântandreiPfizerS, D08.00-20.00
4TincaSala de sport – Liceul Tehnologic „Nicolae Jiga” TincaStr. Republicii nr. 36/A TincaPfizerL, J08.00-14.00
5BratcaCăminul Cultural BratcaStr. Mare nr. 124BratcaModernaV, S, D08.00-15.00

Totodată începând de vineri 22.10.2021 se va extinde programul de lucru pentru centrele de vaccinare de mai jos:

Nr.LocalitateNume centru de vaccinareAdresaTip vaccinOrar funcționare din 22.10.2021
1BeiușSala de sport BeiusPiața Samuil Vulcan nr. 18, BeiușJohnsonL-D08.00-20.00
2ȘteiSpitalului Orăşenesc SteiStr. Cuza Vodă, nr. 5, ŞteiPfizerL-V 15.00 – 20.00
3OradeaCentrul 4_Modular Piata Emanuil GojduPiata Emanuil GojduJohnsonL-D08.00 – 20.00

Echipele medicale ale centrelor de vaccinare din Sălard, Popești, Oșorhei, Tileagd continuă activitatea exclusiv prin echipe mobile.

Toate aceste măsuri s-au stabilit în vedere accesibilizării vaccinării pentru cetățenii din județul Bihor care doresc să se vaccineze, în scopul atingerii indicelui necesar imunizării colective, pentru revenirea la o viaţă normală, într-un mediu favorabil şi sigur. Lista completă a centrelor de vaccinare precum și programul de funcționare sunt anexate prezentului comunicat.

Vaccinarea se poate realiza fie cu programare prealabilă în Platforma RoVaccinare, fie prin prezentare directă la centrul de vaccinare cu actul de identitate, în limita programului de lucru și al dozelor de vaccin disponibile la nivelul centrului. Persoanele programate în Platforma RoVaccinare, au prioritate la vaccinare în intervalul de timp programat. Persoanele care se prezintă direct, fără programare, sunt intercalate cu cele care au programare, în ordinea prezentării, astfel încât să se limiteze, pe cât posibil, perioada de așteptare.

Având în vedere situația dramatică generată de acest val de îmbolnăviri, subliniem necesitatea respectării tuturor măsurilor de protecție individuală și colectivă, accesarea de informații din surse sigure, autorizate și vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, ca fiind ce mai accesibilă și eficientă metodă de prevenire a cazurilor grave de infecție și de reducere marcată a riscului de mortalitate.

Menționăm faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.