Două noi centre de vaccinare anti-Covid, cu vaccin Moderna, în Oradea și Bratca

1286
 

Începând din data de 15.03.2021 în județul Bihor vor fi deschise două centre de vaccinare cu trei noi fluxuri de vaccin Moderna. Două fluxuri vor funcționa în Municipiul Oradea la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea,  Staționar III (Maternitate) – str. Calea Clujului nr. 50, iar cel de-al treilea în localitatea Bratca, la Centrul de vaccinare din Căminul Cultural Bratca – Str. Principală nr. 115.

Noile fluxuri sunt deja operaționale pentru programare pe platforma RoVaccinare, iar procesul de vaccinare va începe din 15 martie, fiecare flux având capacitatea de vaccinare de 60 de persoane pe zi.

Programarea este disponibilă pentru persoanele vulnerabile care, potrivit Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 ani, persoane aflate în evidență cu boli cronice, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea.

Modalitățile de planificare la vaccinare pentru bolnavii cronici și persoanele cu vârsta de 65 ani și peste sunt următoarele:

·       prin intermediul platformei electronice (de către beneficiar sau aparținător),

·       prin medicul de familie / curant, 

·       prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25,

·       la numărul de suport destinat județului Bihor 021. 414.44.59

Reamintim totodată faptul că, în urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca. Astfel, vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului, fără a fi impusă o limită superioară de vârstă.

În județul Bihor centrele de vaccinare unde persoanele eligibile se pot vaccina cu vaccinul AstraZeneca sunt:

Parter clădire internat  – 
Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea
Strada Tudor Vladimirescu nr. 82, OradeaMunicipiul Oradea
Sala de sport – Centrul I – Colegiul Național „Octavian Goga” MarghitaCalea Republicii nr. 69A, MarghitaMunicipiul Marghita
Sala de sport Beiuș Centrul IPiața Samuil Vulcan nr. 18 BeiușMunicipiul Beiuș
Sala de sport SântandreiStr. Principală nr. 449, Sântandrei
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.