Defileul Crişului Repede va fi monitorizat video, pentru a-i prinde pe cei care aruncă mizerii în zona localităților Bulz, Bratca și Șuncuiuș

959

În luna septembrie, patru entități – AMD Bihor, Inspectoratul Județean de Poliție Bihor, Garda Națională de Mediu și SC Pază și Protecție Bihor SRL, au semnat Acordul de parteneriat pentru demararea proiectului ”Realizare și montare sistem de supraveghere în vederea monitorizării zonelor unde se aruncă ilegal deșeuri pe cursul Crișului Repede”.

 

Conform documentului valabil 5 ani, Agenția de Management al Destinației Bihor, va achiziționa echipamentele IT necesare implementării proiectului, și va obține avizele și acordurile necesare. În aceasta săptămână, AMD Bihor a semnat contractul de furnizare și montare echipamente video, în valoare de 126,659.76 lei fără TVA, sumă la care se adaugă 24,065.35 lei TVA.

Prin Acordul de parteneriat, Inspectoratului Județean de Poliție Bihor îi revine sarcina să identifice persoanele care aruncă ilegal deșeurile și să transmită informațiile către Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bihor, organul competent pentru aplicarea amenzilor. Prin intermediul S.C. Pază și Protecție Bihor SRL se va asigura monitorizarea camerelor video, iar Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bihor va aplica amenzi celor care aruncă deșeurile în apele râului Crișul Repede.

Sistemele de supraveghere urmează să fie instalate în puncte strategice pe raza unităților administrativ-teritoriale Bulz, Bratca și Șuncuiuș.

Președintele Pásztor Sándor ne-a declarat: ”Acest proiect-pilot este unul de anvergură pentru protecția mediului și turismul bihorean, la care am conlucrat împreună cu grupul consilierilor județeni ai PNL, și am convingerea că își va arăta rezultatele pozitive în eradicarea fenomenului deja din luna noiembrie”.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.