Un tânăr din Borozel a fost prins în timp ce conducea cu 124 km/h, pe raza localității Topa de Criş

1685
polița Aleșd pistol radar
Foto © AlesdOnline

În perioada 1517 noiembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 299 de sancţiunicontravenţionale, cu amenzi în valoare de 132.890 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 25 depermise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cincicertificate de înmatriculare, au fost constatate nouă infracțiuniși 14 tamponări.  

192 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 22 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 12 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, au fost sancționați 12 bicicliști, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, sâmbătă, 16 noiembrie a.c., la ora 08.51, pe D.N. 1, în  afara localităţii bihorene Urvind a fost depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 154 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 90 de km/h.

Vineri, 15 noiembrie a.c., la ora 17.24, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Topa de Criş a fost depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, din localitatea Borozel, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 124 de km/h, înregistrată radar.

Tot vineri, 15 noiembrie a.c., la ora 19.55, pe strada Matei Corvin din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturismcu viteza de 105 km/h, înregistrată radar.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.