Tânăr din Corniţel prins gonind cu 108 km/h prin localitatea Topa de Criş

1294
Radar pistol
Foto caracter ilustrativ

113 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune.

Marți, 16 februarie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 55.625 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut trei permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost constatate trei tamponări.

49 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, opt pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, opt conducători auto au fost sancționați pentru oprire interzisă, patru sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar28 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, marți, 16 februarie, la ora 08.17, pe DN 1, în localitatea bihoreană Topa de Criş a fost depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din localitatea Corniţel, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 108 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.​​​

Conducătorul autoturismului care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. 

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.