Monede romane din argint descoperite de un polițist în Borod (video)

2351
Cristian Rusu
Cristian Rusu

Tezaur important descoperit de un polițist, în Borod. Bărbatul a găsit mai multe monede romane din argint.

Monedele au fost găsite într-o zonă împădurită din apropierea localităţi Borod. Bărbatul pe nume Cristian Rusu a făcut marea descoperire duminică cu ajutorul unui detector de metale pe care îl deține legal.

Cele 64 bucăți de denari romani republicani din argint vor fi predate la Muzeul Țării Crișurilor din municipiul Oradea, pentru a se stabili exact perioada din care acestea provin.

La muzeul din Oradea se află expuse și precedentele două comori descoperite de Cristian Rusu, el descoperind în urmă cu un an, alături de Florin Avram, o fibulă dacică și o comoară formată din 379 monede de argint.

comoară dacică Borod 2comoară dacică Borod

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.