Cum s-a produs accidentul mortal de pe DN 1, la Borod. Victima, un bărbat de 59 ani

3612
accident Borod 08.05.2019

Miercuri, 8 mai, la ora 05.50, pe D.N. 1, în afara localității bihorene Borod, un bărbat de 59 de ani, din municipiul Arad, județul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Oradea – Cluj, s-a angajat în depășirea mai multor vehicule și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus din sens opus de o femeie de 50 de ani, din Ungaria.

Din impact, primul autoturism a acroșat un autotren cu semiremorcă, condus în aceeași direcție, respectiv Oradea – Cluj, de un bărbat de 52 de ani, din comuna Popești, județul Bihor.

În urma accidentului rutier, bărbatul de 59 de ani, din Arad, care conducea primul autoturism, a suferit leziuni care i-au provocat decesul. De asemenea, două femei de 30 și 56 de ani, ambele din Arad, pasagere în primul autoturism, respectiv conducătoarea celui de-al doilea autoturism și un tânăr de 15 ani, din Ungaria, pasager în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital.

Pentru salvarea victimelor, ISU Crișana a mobilizat de urgenţă, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, care au intervenit cu o autospecială de descarcerare, o ambulanţă de tip B2 și o autospecială de lucru cu apă şi spumă, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Pe timpul desfășurării operațiunii de salvare, echipajul de stingere din cadrul Stației de Pompieri Aleșd a asigurat măsurile specifice la locul producerii accidentului, acționând ulterior pentru curățarea carosabilului în vederea preîntâmpinării unor alte evenimente rutiere.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Accident Borod

accident Borod 8accident Borod 6accident Borod 3

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.