Accident grav între Topa de Criş şi Borod! Un bărbat a murit

6075
Accident Borod
Foto © AlesdOnline

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN1, între localitățile Borod și Topa de Criș, județul Bihor, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme  şi un autocamion.

În urma accidentului, un bărbat, care se afla în stop cardio-respirator când au ajuns salvatorii, a murit.

Pentru salvarea victimelor, ISU Bihor a mobilizat de urgenţă, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, care au intervenit cu o autospecială de descarcerare, o ambulanţă de tip B2 și o autospecială de lucru cu apă şi spumă, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

„Ajunse la locul producerii accidentului, forțele de intervenție au procedat la evaluarea de specialitate a celor șase persoane implicate în accident, la efectuarea manevrelor de resuscitare în cazul uneia din cele cinci persoane rănite (un bărbat), care se afla în stop cardio-respirator, respectiv la acordarea îngrijirilor necesare celorlalte patru victime, din care trei femei și un minor în vârstă de 15 ani. Cea de-a șasea persoană implicată în accident, șoferul autocamionului, nu a suferit leziuni. Din nefericire, în pofida manevrelor medicale efectuate, bărbatul aflat în stop cardio-respirator nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia”, a transmis maiorul Camelia Rosca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Cele patru persoane rănite, cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani, care prezentau contuzii și traumatisme, au fost transportate la spital, pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare.

Update: Miercuri, 8 mai, la ora 05.50, pe D.N. 1, în afara localității bihorene Borod, un bărbat de 59 de ani, din municipiul Arad, județul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Oradea – Cluj, s-a angajat în depășirea mai multor vehicule și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus din sens opus de o femeie de 50 de ani, din Ungaria. Din impact, primul autoturism a acroșat un autotren cu semiremorcă, condus în aceeași direcție, respectiv Oradea – Cluj, de un bărbat de 52 de ani, din comuna Popești, județul Bihor. În urma accidentului rutier, bărbatul de 59 de ani, din Arad, care conducea primul autoturism, a suferit leziuni care i-au provocat decesul. De asemenea, două femei de 30 și 56 de ani, ambele din Arad, pasagere în primul autoturism, respectiv conducătoarea celui de-al doilea autoturism și un tânăr de 15 ani, din Ungaria, pasager în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital. Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier, a precizat Comisarul şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

 

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.