Tânăr beat prins de polițiști la volan, la Luncșoara. Sute de amenzi pentru șoferi

502
Etilotest
Foto caracter ilustrativ
 

Miercuri, 24 iunie, la ora 20.40, poliţiştii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din comuna Aușeu, judeţul Bihor, în timp ce conduceaun autoturism pe drumul comunal 167, în localitatea Luncșoara, având o concentraţie alcoolică de 0,53 mg/litru alcool pur în aerul respirat.

 

De asemenea, tot miercuri, 24 iunie, la ora 09.40, pe B-dul Dacia din municipiul Oradea, poliţiştii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din comuna Holod, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi în ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

În perioada 24 – 25 iunie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

De asemenea, acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 341de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 124.304 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 14 certificate de înmatriculare și au fost constatate nouă tamponări.  

201 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 36 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancţionaţi 13 pietoni, şase sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind folosirea telefonului mobil la volan, 11 sancţiuni au fost aplicate pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar 74 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

 

Urmărește-ne și pe Google News