Sâmbătă la Luncșoara a fost inaugurat primul teren sintetic finanțat de UEFA din România!

1834
 

Sâmbătă, 10 octombrie, la aproximativ trei luni după ce a fost câștigat proiectul pentru construirea unui teren sintetic de minifotbal la Luncșoara, noul edificiu sportiv a fost inaugurat!

Noul teren este dotat cu nocturnă și are dimensiunile standard pentru orice competiție de minifotbal: 42x23m, gazonul, de 50 mm, omologat FIFA, este fabricat de celebra firmă belgiană Lanos Sports. Terenul a fost construit de firma Timovladian Aqua Parc, administrată de Spiros Baltsavias, o societate expertă în construcții de baze sportive.

La inaugurare au fost prezenți, ca invitați: Mircea Mălan (vicepreședinte CJ Bihor), Ioan Cupșa (deputat), Julien Mateaș (consilier județean), Ioan Todoca (primar Aleșd), Dorel Cozma (primar Vadu Crișului), Adrian Petroi (primar Hidișelu de Sus), Vasile Cociuba (primar Vârciorog), Benedek Lasak (primar Șinteu), Florin Creț (director Spitalul Orășenesc Aleșd), Sorin Motoca (consilier județean). AJF Bihor a fost reprezentată de Peti Boroș, secretarul general, FRF fiind parte a acestui proiect.

Cum s-au petrecut lucrurile?

Asociația ”Luncșoara Bihorului” a aplicat pentru un proiect al UEFA Fundation for Children, privind construirea a 32 de terenuri de fotbal pentru copii. Ideea a aparținut profesorului de matematică Adrian Botici, fost jucător iar actualmente director al Școlii Gimnaziale Luncșoara iar avizul fundației UEFA a fost favorabil! 33.000 de euro obținuți de la UEFA, dintr-un total de aproximativ 50.000 cât a costat întreaga lucrare pentru construirea terenului în curtea școlii din Luncșoara. FRF și-a dat acceptul de principiu pentru a susține financiar completarea sumei necesare. Imediat, primarul din comuna Aușeu, Mitică Lazăr, a sprijinit cu toate forțele, punerea în aplicare a proiectului. Împreună cu consilierul județean prof Ancuța Șchiop și cu prof Anca Lucia Muha, directorul Adrian Botici a creat o echipă care a funcționat ireproșabil precum un ceasornic de la Nyon.

Turneul a fost prefațat de un meci demonstrativ unde AEK Oradea, care l-a avut în componență de reputatul fost campion și internațional Zeno Bundea a primit replica dârză a Selecționatei Comunei Aușeu, gazdele câștigând cu 7-4!

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.