Prins băut la volan în Luncșoara

1264

Conform IPJ Bihor marți, 17 mai, la ora 00.25, pe drumul comunal 167, în localitatea bihoreană Luncșoara, polițișii Secției nr.1 de Poliție Borod au depistat în trafic un bărbat de 36 de ani, din comuna Aștileu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

De asemenea luni, 16 mai, la ora 13.30, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Sânmartin, polițiștii Poliției Staţiunii Băile Felix au depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Tot luni, 16 mai, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 40.930 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șase permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate cinci tamponări.

20 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, șase sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați patru bicicliști și cinci utilizatori de trotinete electrice, trei sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, una pentru lipsa ITP, iar 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.