Incendiu în miez de noapte, la o gospodărie din Aușeu

1529

Pompierii militari bihoreni au intervenit în cursul nopții de marți spre miercuri, 25 mai, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Aușeu, reușind să salveze o casă și o anexă.

 

​Apelul, care sesiza producerea incendiului la o gospodărie situată în Aușeu, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 00.35, apelantul precizând faptul că a observat flăcările de la o distanță de aproximativ un kilometru.

​Pentru gestionarea operativă a evenimentului semnalat, la fața locului au fost mobilizate operativ, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat.

​Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent la o magazie lipită de locuință, existând un risc ridicat de propagare a acestuia la casă și la o anexă din cadrul gospodăriei învecinate, aflată la circa 30 de centimetri de construcția în flăcări.

​Forțele de intervenție au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, acționând simultan pentru stingerea focarelor și protecția celor două clădiri expuse riscului de incendiere.

În urma evenimentului, provocat de o afumătoare improvizată în magazie, au ars acoperișul și bunuri depozitate în interiorul acesteia.

Echipajele de pompieri militari au salvat locuința lipită de magazie, reușind totodată să împiedice extinderea flăcărilor la anexa din cadrul gospodăriei învecinate situată la mai puțin de jumătate de metru de focare.   

Din fericire, nu au existat persoane rănite. 

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului, utilizarea focului deschis în spații închise (afumătoare), fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.