Două autoturisme au fost implicate, sâmbătă, într-un accident rutier produs pe DN 1, la intrare în localitatea Gheghie, comuna Aușeu.

 

Potrivit ISU Bihor, în zonă au fost direcționate mai multe echipaje de intervenție, la fața locului fiind solicitată inclusiv intervenția unui elicopter SMURD.

„Echipajul medical din elicopterul SMURD, pompierii paramedici și personalul de pe ambulanța SAJ au evaluat victimele și le-au acordat îngrijiri. Ulterior, elicopterul SMURD a transportat la UPU Oradea o femeie, iar alte două persoane (un adult și un copil) au fost duși la spital cu ambulanța SAJ”, a precizat mr. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana. 

Adulții erau în „cod galben” medical, suferind mai multe leziuni, iar copilul în „cod verde” medical, adică nu avea răni serioase, a mai spus Roșca.

Traficul rutier se desfășoară pe o banda, alternativ, dirijat de polițiști.

Update: „Sâmbăta, 18 Iunie la ora 15.45, pe DN 1, în afara localității bihorene Gheghie, un bărbat de 30 de ani,, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Cluj – Oradea, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu s-a asigurat corespunzător din spate la efectuarea unei manevre de depășire, moment în care vehiculul care îl urma se afla deja în efectuarea unei manevre de depășire regulamentară, condus spre Oradea, de un bărbat de 30 de ani, tot din Oradea și a intrat în coliziune laterală cu acesta.

În urma coliziunii, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat în șanțul din partea dreaptă a direcției sale de deplasare, unde s-a răsturnat.

În urma accidentului rutier, o femeie de 51 de ani, din municipiul Cluj Napoca, județul Cluj, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital cu elicopterul SMURD.

De asemenea, o femeie de 30 de ani, din Oradea, pasageră in cel de-al doilea autoturism și un minor de 2 ani, din Oradea, pasager în același autoturism, în scaun special destinat transportului de copii situat în partea din spate, au suferit leziuni mai ușoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital”, a precizat, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisarul șef Alina Fărcuța.

Polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alesd, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier, a mai spus Farcuța