Drumurile între Auşeu, Şinteu şi Plopiş (Sălaj) se cer urgent reabilitate. Deputatul Merka şi primarii fac demersuri în Capitală

468

Adrian Merka continuă demersurile făcute la Bucureşti pentru comunitatea din estul Bihorului, români, slovaci şi maghiari. Ministrul Dezvoltării este destinatarul unor întrebări ale deputatului legate de starea drumurilor DC 173 Șinteu – Valea Tîrnei – Codrișor (4,3 km) şi DC 162 Luncșoara – Codrișor (15 km).

 

Deşi de rang comunal, cele două drumuri sunt extrem de importante pentru locuitorii a trei comune – Şinteu, Auşeu şi Plopiş (jud. Sălaj) – făcând şi legătura între judeţele Bihor şi Sălaj. Pentru sensibilizarea autorităţilor din Capitală, Merka i-a adus la o masă pe primarii celor trei comune – Mitică Lazăr (Auşeu), Augustin Albert (Şinteu) şi Nicolae Criste (Plopiş). Aceştia au semnat un protocol pentru susţinerea în comun acestor demersuri. Primul drum are nevoie de reparaţii capitale, iar al doilea trebuie în primul rând construit şi apoi asfaltat! Primăriile nu au bani pentru aceste investiţii, iar demersurile făcute în ultimii ani la autorităţile centrale nu au avut nicio izbândă, informează Merka.

Sursa: Bihon

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.