25.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Cod Portocaliu în Bihor în urma ploilor torențiale. Locuitorii, avertizați prin Ro Alert

Hidrologii au emis marți o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din județul Bihor. Avertizarea este în vigoare până la ora 24.00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDATE pe râurile din bazinele hidrografice:

Crisul Repede – afluentii aferenti sectorului aval S.H Vadu Crisuluiamonte Acumularea Tileagd, judetul Bihor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Pârâul Omului si Gepis.

A fost emis și un mesaj RO-ALERT pentru fenomene hidrologice, în localitățile aflate sub avertizarea Cod portocaliu de inundaţii.

“Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, locotenent-colonel Camelia Roșca.

Reamintim, Administrația Națională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de luni, o avertizare Cod portocaliu de manifestări de instabilitate atmosferică până miercuri dimineața la ora 10:00. Județul Bihor este vizat și el de avertizarea meteorologilor.

Update: Imagini Valea Gepisului, localitatea Groși.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,932FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI