Caz înfiorător în localitatea Groși din județul Bihor: un tată și un bunic acuzați de viol

7704

Caz complicat pentru procurorii din Bihor. O tânără își acuză propriul tată și bunicul că ar fi abuzat-o sexual.

 

Aflată în grija tatălui după ce părinții au divorțat, adolescenta a plecat de acasă la puțin timp după ce a împlinit vârsta de majorat, nu înainte de a face o plângere penală împotriva celor doi, scrie antena3.ro.

Bărbații susțin însă că totul este o invenție a fetei, care nu suporta modul mai strict în care era educată și voia cu orice preț să meargă la mama ei. Fata a locuit cu tatăl său după divorțul părinților, în localitatea Groși din judetul Bihor. Mama s-a mutat intr-o comună din Cluj, alaturi de sora mai mică a fetei. Acolo ar fi dorit să ajungă și tânăra de ceva vreme încoace.

Atat tatăl cât și bunicul resping acuzațiile fetei si cred că ar fi fost sfătuită de vreo prietenă să facă plângere împotriva lor pentru a putea fugi la mama.

Pe de altă parte, mama fetei susține că a aflat abia recent de la fiica cea mare prin ce ar fi trecut.

Fata este elevă în clasa a 12-a la un liceu din Aleșd. Profesorii spun că nu au observat ceva anormal în comportamentul fetei, ba mai mult, i-au luat prin surprindere zvonurile apărute, mai ales că adolescenta nu s-a plâns cadrelor didactice și nici nu a solicitat consiliere din partea psihologului școlii.

Vezi mai jos reportajul Antena3 (sursa: www.antena3.ro)

Pe fir au intrat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd care fac cercetări pentru două infracțiuni de viol. În prezent, procurorii desfășoară acte de cercetare penală pentru stabilirea stării de fapt. Bunicul și nici tatăl fetei nu au încă vreo calitate în dosar.

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd se află înregistrat un dosar penal în care, prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 5 ianuarie 2021, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de viol, fapte prevăzute de art. 218 alin 1, alin 2, alin 3 lit. B și c și alin.3/1 din Codul penal”, se arată în răspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, la solicitarea bihon.ro.

Dacă fata a inventat toată povestea doar ca să scape din casa tatălui său dacă, într-adevăr, a fost supusă unor agresiuni sexuale, rămâne să stabilească procurorii în urma anchetei aflată în plină desfășurare.

 

Urmărește-ne și pe Google News