Botez organizat la un restaurant din Gheghie, oprit de polițiști

2388
Poliția Borod
Foto caracter ilustrativ
 

Un botez cu 25 de invitaţi a fost întrerupt de poliţiştii din Borod, sâmbătă, în timpul controalelor desfăşurate pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus.

“Sâmbătă, 20 februarie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au întrerupt un eveniment privat (botez) care se desfășura în spațiu închis, într-o societate comercială din localitatea bihoreană Gheghie, care funcționează în regim de restaurant, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.)”, se precizează în informarea poliţiştilor.

În momentul intervenției polițiștilor, în local se aflau aproximativ 25 de persoane. Activitatea privată din restaurant a fost întreruptă de polițiști, iar persoanele prezente legitimate.

În consecință, administratorul societății comerciale respectivea fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Un chef similar a fost oprit de poliţişti şi duminica trecută, într-un local din Auşeu.

Tot, sâmbătă in cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 2.980 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 148 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 133 de autoturisme, precum și 142 de mijloace de transport, din care 43 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 181 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 48.750 de lei.

Dintre acestea, 157 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 35.250 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 19 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 8.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar 4 sancțiuni, cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Acţiunile de verificare vor continua zilnic, în Bihor, iar poliţiştii reamintesc faptul că organizarea de evenimentele private – nunţi, botezuri, mese festive etc. – este interzisă. În situaţia în care poliţiştii constată că aceste interdicţii sunt încălcate, vor interveni.

“Scopul acţiunilor desfăşurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19”, transmite Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.