Bărbat din Aușeu reţinut pentru trafic de persoane și trafic de minori

3102
Reținut
Foto caracter ilustrativ
 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de minori, în modalitatea exploatării sexuale și prin cerșetorie. O persoană fost reținută.

La data de 1 februarie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au pus în executare două mandate de aducere emise de către procurorul D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea pe numele a doi bărbați, de 25 și 30 de ani, din Aușeu, județul Bihor, respectiv din Șimleul Silvaniei, bănuiți de trafic de persoane și trafic de minori, în modalitatea exploatării sexuale și prin cerșetorie.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2020, prin amenințare și violență, cei doi ar fi recrutat, adăpostit și transportat trei persoane, toate din județul Bihor și le-ar fi obligat la practicarea cerșetoriei și a prostituției. 

Cei doi sunt bănuiți că, ar fi transportat și plasat victimele în proximitatea unor lăcașuri de cult din județele Bihor și Cluj, în principal în zilele de duminică și le-ar fi obligat să apeleze la mila publicului. 

Una dintre victime ar fi fost obligată la practicarea prostituției.

În urma punerii în executare a mandatelor de aducere a celor doi și, după audierea acestora de către procurorul D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore față de bărbatul de 25 de ani, iar, față de cel de 30 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Marţi, după expirarea perioadei de reţinere, și bihoreanul din Auşeu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 zile.

Cercetările continuă, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.