26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Avocatul doctoriţei care şi-a îngropat copilul la Aușeu cere clasarea dosarului

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Într-un comunicat transmis presei, de avocatul femeii, Mircea Ursuţa dezvăluie că procurorii au început urmărirea penală împotriva doctoritei pentru o formă agravată a infracţiunii de omor.

De asemena aceasta cere organelor de urmărire penală să respecte legea, invocă faptul că urmărirea penală are un caracter nepublic și cere clasarea dosarului, încă din această fază, dincolo de alte aspecte morale ale cauzei.

Redăm integral comunicarea transmisă de avocatul Mircea Ursuța:

Ciprian Blejan

“Subsemnatul avocat Mircea Ursuța, apărător ales al doamnei Filip Nadia Florentina,
având în vedere cele apărute în spațiul public în ultimele ore, sunt nevoit fac următoarele precizări:

  1. În presă au apărut informații care încalcă caracterul nepublic al urmăririi penale și care, din punctul nostru de vedere, nu pot proveni decât din actele de urmărire penală existente la dosar.

2. Contrar afirmațiilor Ministerului Public, în cauză s-a dispus, de o perioadă de timp însemnată, începerea urmăririi penale „in personam” pentru săvârșirea unei forme agravate a infracțiunii de omor. Nu vom putea da niciun detaliu în acest sens, respectând caracterul nepublic al urmăririi penale.

3. Conform prevederilor legislației în vigoare și a principiilor fundamentale ale procedurilor judiciare, vom formula apărări strict în cadrul dosarului de urmărire penală, în vederea dispunerii unei soluții legare de clasare. Legal, în cauză nu se poate reține săvârșirea de către doamna Filip a niciunei infracțiuni – aspectele morale exced cadrului procesului penal.

4. Cele de mai sus vizează strict activitatea organelor de urmărire penală care trebuie să garanteze confidențialitatea procedurilor declarate de lege nepublice și nicidecum activitatea ziariștilor.

5. Îmi exprim încrederea că, pe viitor, organele de urmărire penală vor respecta atât dispozițiile articolului 4 din Codul de procedură penală care garantează oricărei persoane acuzate dreptul la respectarea prezumției de nevinovăție, cât și dispozițiile articolului 285 Cod procedură penală care prevăd obiectul urmăririi penale, respectiv administrarea de probe, din care să rezulte dacă se impune trimiterea în judecată sau, cum apreciem că este cazul în speță, o soluție legală de clasare a dosarului.”

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,526FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI