Un şofer beat a spulberat un stâlp de beton pe o stradă din Aștileu. Bărbatul avea 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat

2721
poliția etilotest-800x440
Foto caracter ilustrativ
Implicat într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conducea sub influența alcoolului.

Luni, 11 ianuarie, la ora 17.44, polițiștii Secției nr.7 Poliție Rurală Tileagd au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112, că pe drumul județean 764, în localitatea Aştileu, s-a produs un eveniment rutier fără victime.

În urma investigațiilor efectuate la fața locului, polițiștii îl bănuiesc pe un bărbat de 56 de ani, din comuna Zău de Câmpie, județul Mureș, că, în timp ce conducea un autocamion, a pierdut controlul asupra direcției, a părăsit partea carosabilă, a lovit un stâlp de electricitate, din beton, care s-a rupt în urma impactului, și a lovit poarta metalică și gardul unui imobil din localitatea Aștileu.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 56 de ani prezenta o concentrație alcoolică de 1,07 mg/l alcool pur în aerul respirat. Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.7 Poliție Rurală Tileagd continuă cercetările.

Tot, luni, la ora 20.50, pe raza localității bihorene Călacea, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat un bărbat de 28 de ani, localnic, care, în timp ce conducea un tractor, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicole și având o concentrație alcoolică de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, a lovit peretele unui imobil din localitate, care a fost distrus în urma impactului.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime.

Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii din cadrul Poliției municipiului Salonta continuă cercetările.

De asemenea luni la ora 16.29, pe D.N. 19E, în localitatea bihoreană Poclușa de Barcău, a fost depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din municipiul Marghita, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 131 de km/h, înregistrată radar.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.