13.1 C
Aleşd
vineri, 12 aprilie 2024

Tânăr din Țețchea, prins drogat la volan! Alți doi tineri din Măgești și Aștileu au fost depistați beți și fără permis în trafic

Trei bărbați, depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive.

- Publicitate -

La data de 24 februarie, la ora 23.50, pe drumul comunal 179, în localitatea Telechiu, județul Bihor, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din comuna Țețchea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

De asemenea, la data de 25 februarie, la ora 07.40, pe drumul comunal 11/A, în afara localității Cheț, județul Bihor, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Marghita au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din comuna Tarcea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

Tot la data 25 februarie, în jurul orei 08.00, pe drumul comunal 11/A, în afara localității Cheț, județul Bihor, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din localitatea Cheț, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat și existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

În urma testărilor preliminare, cu aparatele din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că acestea nu reprezintă probe în cadrul dosarelor penale, persoanele fiind conduse la unități medicale, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea sub influența alcoolului

La data de 24 februarie, în jurul orei 16.30, pe D.N.1/P, în localitatea Brusturi, județul Bihor, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din comuna Măgești, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Cercetați penal pentru conducere fără permis sau alte infracțiuni

La data de 23 februarie, în jurul orei 19.20, pe un drum public, în localitatea Sălard, județul Bihor, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, la data de 25 februarie, în jurul orei 23.15, pe un drum public, în localitatea Chistag, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din comuna Aștileu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, la data de 23 februarie, la ora 11.20, pe drumul comunal 214, în localitatea Săucani, județul Bihor, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic o tânără de 19 ani, localnică, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

De asemenea în perioada 23– 25 februarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 14 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 14 filtre, în acțiuni fiind implicați 388 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 158 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii. 

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.724 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.040 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 348 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 190.173 de lei. 

Totodată, au fost constatate 35 de infracțiuni, dintre care 19 la regimul circulației rutiere, patru la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 12 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 210 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 122 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 12 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 18 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate șapte depășiri neregulamentare, trei opriri neregulamentare, șase sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, una pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, iar 41 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 44 de permise de conducere și 24 de certificate de înmatriculare.

Și la acest sfârșit de săptămână, polițiștii și jandarmii din Bihor au fost prezenți și la manifestările culturale și artistice, atât din municipiul Oradea, cât și de pe raza județului, unde au desfășurat activități preventive și au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative.

În perioada următoare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor vor continua, în sistem integrat, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,205FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
787CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI