0.3 C
Aleşd
miercuri, 29 noiembrie 2023
 

Tânăr din Aștileu cu permisul suspendat găsit de poliție pe o motocicletă

Un tânăr de 20 ani din Aștileu s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins de poliţişti conducând o motocicletă, deşi avea permisul de conducere anulat.

- Publicitate -

Potrivit polițiștilor marți, 19 septembrie, la ora 18.03, pe drumul județean 764, în localitatea bihoreană Aștileu, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, localnic, în timp ce conducea o motocicletă, având anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd.

De asemenea în perioada 16 – 22 septembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor acţionează pe şoselele bihorene în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days,realizat de Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere– ROADPOL, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

În cadrul acestui proiect, polițiștii bihoreni acționează în vederea conștientizării participanților la traficul rutier cu privire la importanța respectării legislației rutiere, în special a regulilor referitoare la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță, precum și a altor fapte care pot conduce la accidente rutiere soldate cu urmări grave.

Proiectul își propune ca ziua de 20 septembrie 2023 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 40.020 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut nouă permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 48 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, șapte pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționați șase bicicliști, două sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, alte două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, a fost sancționată o depășire neregulamentară, iar 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,418FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,510AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI