Primăria Aștileu și Holcim România au inaugurat astăzi primul teren de sport multifuncțional din comuna Aștileu

1185
inaugurare teren sintetic Aștileu
Foto © AlesdOnline

Primăria Aștileu și Holcim România au inaugurat astăzi primul teren de sport multifuncțional din comuna Aștileu, în urma unei investiții comune de 452.000 RON.

Proiectul a fost realizat printr-un parteneriat public-privat în cadrul căruia Holcim România a sponsorizat suma de 200.000 RON, iar diferența a fost acoperită din bugetul Primăriei Aștileu. În urma acestei investiții vor beneficia aproximativ 1.200 de persoane, terenul fiind disponibil pentru oricine dorește să facă mișcare.

„Doresc pe această cale să mulțumesc Holcim România pentru sprijinul acordat în realizarea acestei investiții atât de necesară comunității noastre, cât și pentru faptul că de fiecare dată a dat dovadă de profesionalism și promptitudine în relația cu administrația. Construirea terenului sintetic de fotbal a fost necesară deoarece în comuna Aștileu nu există așa ceva și nu a existat niciodată. Mișcarea în aer liber a locuitorilor comunei este un lucru sănătos și în același timp recreativ. Un aspect important este faptul că locuitorii comunei pot juca fotbal și după orele de muncă, deoarece este dotat cu sistem de nocturnă, iar în zilele toride de vară este mai plăcut seara târziu. Cei care beneficiază de această investiție sunt un număr de cca. 1.200 de persoane”, a declarat Ionuț Lazăr, primar al comunei Aștileu, județul Bihor.

Terenul multifuncțional are o suprafață de joc de 40x20m și este împrejmuit cu stâlpi și plasă. Acesta are la bază o placă de beton pentru a preveni denivelările, completată cu un strat de nisip cuarţos și granule de cauciuc aflate sub gazonul sintetic pentru a asigura ergonomie sportivilor. Mai mult, terenul este dotat cu iluminare nocturnă pentru cei care preferă să facă mișcare seara, precum și cu parcare, vestiare și toalete. Acesta poate fi folosit pentru practicarea fotbalului, a voleiului și a tenisului cu piciorul.

”Sportul înseamnă sănătate, iar un spațiu amenajat adecvat îți oferă confort și siguranță. Holcim România pune pe primul loc atât sănătatea angajaților, cât și a partenerilor din comunitate, derulând inițiative multiple pentru promovarea unui stil de viață sănătos și activ. Astfel, suntem alături de autoritățile locale care susțin proiecte de modernizare a zonelor dedicate practicării sportului, contribuind la îmbunătățirea calității vieții oamenilor”, a adăugat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Acesta este al treilea teren de sport construit cu implicarea Holcim România în județul Bihor în ultimii trei ani. În 2016, compania a inaugurat terenul de sport multifuncțional aparținând Liceului Teoretic Constantin Șerban din orașul Aleșd. Iar în anul 2017 a fost inaugurat terenul de sport multifuncțional din satul Hotar, comuna Țețchea, proiect realizat împreună cu primăria comunei. Suma totală investită de Holcim România în construirea de terenuri de sport multifuncționale în comunitățile din jurul fabricii de la Aleșd pentru practicarea sporturilor se ridică la peste 400.000 lei.Holcim Romania_Teren de sport Astileu~2-800x525teren sintrit5 Aștileuteren fotbal sintetic Astileu

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.