Încă o activitate ilegală de dezmembrări auto identificată în localitatea Călăţea, la şoseaua principală!

1459

Ca urmare a patrulărilor efectuate de comisarii Gărzii de Mediu pe raza UAT Aştileu, în urma cărora Garda de Mediu Bihor a solicitat participarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost identificată o locaţie în care se desfăşoară activitatea de dezmembrări auto.

În localitatea Călăţea, activitatea de dezmembrări auto se efectua de către o persoană fizică care nu deţine Autorizaţie de mediu, fiind identificate pe amplasament circa 20 bucăţi VSU (vehicule scoase din uz). În zona gospodăriei au fost identificate pe o suprafaţă de circa 2000 mp, depozitări necorespunzătoare de deşeuri de anvelope uzate, mase plastice, componenete din motoare, componente din cutii viteze, filtre, furtune, cabluri electrice, radiatoare, elemente caroserie, rezervoare.

Vis a vis de gospodărie a fost identificată o excavare în versant pe o suprafaţă de circa 50 mp în care au fost identificate urme de incendieri de deşeuri, cu un volum de deşeu de cenuşă existent de circa 2mc.

Pentru remedierea neconformităţilor identificate au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentelor şi de intrare în legalitate. Astfel persoana fizică identificată a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 17.000 lei, pentru nerespectarea OUG 195/2005 cu privind protecţia mediului şi a Legii 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.