-2.8 C
Aleşd
miercuri, 8 februarie 2023
AcasăLocalAstileuIlie Bolojan: lucrările de modernizare a drumului județean ce leagă comunele Aștileu...

Ilie Bolojan: lucrările de modernizare a drumului județean ce leagă comunele Aștileu și Roșia sunt practic finalizate

Lucrările de modernizare a drumului județean ce leagă comunele Aștileu și Roșia sunt practic finalizate. Întreaga lungime de 34 de km are turnat stratul final de asfalt, inclusiv marcajele. Mai sunt de montat pe ultimii 2 km, înspre Roșia, parapeții metalici de protecție, anunță, Ilie Bolojan.

- Publicitate -

La solicitarea primarilor din comunele Aștileu, Vadu Crișului, Măgești și Șuncuiuș, comune ce sunt pe traseul drumului, am ieșit în teren împreună cu constructorul pentru a conveni lucrările de racordare a drumului județean la drumurile comunale din zonă.

Așa cum se vede din imagini, pe teritoriul satelor Călățea, Gălășeni, Tomnatic și Zece Hotare vor fi asfaltați ultimii zeci de metri de pe fiecare drum comunal, la intersecția cu drumul județean, în așa fel încât accesul la drum să se facă fără probleme, iar aluviunile să nu ajungă pe drumul județean în sezonul ploios.

Vor mai fi remediate și câteva accese la gospodăriile riveranilor. Dacă vremea ne va permite, aceste completări vor fi făcute anul acesta. Dacă nu va fi posibil, în primăvara anului viitor. Înaintea recepției finale vor mai fi curățate acostamentele și șanțurile, în așa fel încât să se poată face o bună întreținere a drumului județean în anii următori„, spune presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan.

Noul drum modernizat va ușura accesul către satele din zonă, va asigura o legătură mai scurtă între Aleșd și Beiuș și va contribui la dezvoltarea turismului în zonă.

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI