Holcim România a donat 75.000 euro pentru renovarea și extinderea grădiniței de la Aștileu

1617
Grădinița Astileu-800x450
Foto © AlesdOnline

Astăzi 25 septembrie 2018 a avut loc inaugurarea oficială a noului spațiu, ce va deservi 26 de copii la grădinița din comuna Aștileu.

Proiectul realizat în parteneriat cu primăria comunei Aștileu a venit ca un răspuns la nevoia locuitorilor din zonă de a avea o grădiniță cu program prelungit modernă, astfel încât părinții să poată scoate copiii după orele de serviciu. Mai mult decât atât, prin amenajarea unei grădinițe la standarde ridicate, se oprește fenomenul de migrare al copiilor către grădinițele din alte localități, asigurând, astfel, continuitatea studiilor și în următoarele cicluri de învățământ.

“Obiectivul primariei pentru a realiza acest proiect in valoare de 590.000 de lei a fost sa ofere locuitorilor din comuna Astileu o gradinita cu program prelungit moderna la standardele actuale, parintii sa poata scoate copii dupa orele de munca, oprirea migratiei copiilor catre gradinitele si scolile din Alesd si nu in ultimul rand conditii mai bune pentru copii. Execuția proiectul s-a derulat pe o perioada de 2 ani. Menționez faptul ca 30% din hrana zilnica a copiilor o suporta tot primaria. Multumesc SC Holcim pentru sprijinul acordat si directorilor scolii Gimnaziale Astileu, Butuc Maria, Cozac Octavia si Gaidos Petru pentru colaborare”, a precizat primarul comunei Aștileu, Ionuț Lazăr.

Suma investită de către companie a contribuit la lucrările de renovare – construcție de la fundație, pereți, acoperiș, uși, geamuri, parchet și băi utilate etc. -, la introducerea de curent trifazat, utilarea cu mobilier, precum și achiziționarea unui cazan de încălzire centrală de capacitate mai mare.

 

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.