Femeie din Aștileu trimisă în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală

1489

Poliţiştii bihoreni au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a 12 administratori de firme, bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 800.000 de lei, prin evaziune fiscală şi complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările faţă de şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 48 de ani, din judeţele Bihor şi Sălaj şi cinci femei cu vârste cuprinse între 38 şi 51 de ani, toate din judeţul Bihor, bănuiţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi faţă de o femeie de 51 de ani, din comuna Aştileu, judeţul Bihor, bănuită de comiterea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

În urma cercărilor efectuate, cei şase bărbaţi şi cele cinci femei sunt bănuiţi că, în perioada 2012 – 2016, în calitate de administratori de drept ai unor societăţi comerciale cu sediul în judeţul Bihor, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, în mod repetat, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale firmelor 705 facturi fiscale fictive, în valoare de 3.000.248 de lei, emise în numele a două societăți furnizoare din judeţul Bihor (facturi puse la dispoziţie de femeia de 51 de ani, din Aștileu), care au atestat în mod nereal operațiuni de vânzare de piese auto către societățile administrate de aceştia.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 876.067 de lei (din care 585.386 lei reprezintă TVA și 290.681 lei reprezintă impozit pe profit) şi a fost recuperat integral de poliţişti, prin plata directă de către cele 11 persoanea sumei de 836.880 lei, iar diferența prin aplicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile deţinute de aceştia. 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor 12 persoane.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.