CULOARE, VESELIE ȘI POVEȘTI ÎN ȘCOALA DIN AȘTILEU (foto)

514
ȘCOALA DIN AȘTILEU

E timpul unei școli altfel, e timpul ca educația să primească altă înfățișare. Sub acest slogan, Școala Gimnazială Nr. 1 Aștileu începe să capete formă și culoare specifică vârstei copiilor.   

Sub conducerea dir. Prof. Lelea Rodica Cornelia, împreună cu prof.arte plastice Cătană Sanda Florentina pereții școlii, holul și clasele au prins culoare.

​”Ideea a fost lansată de doamna director în vara acestui an și bazându-mă pe faptul că art terapia este modul subtil de a ajunge la sufletul copilului am răspuns afirmativ și am început să pictez având în minte zâmbetul și fericirea copiilor. În concluzie, art terapia este o formă de educație,” susține prof.arte plastice Cătană Sanda Florentina.  

Așadar, am extins ideea proiectului atât la școala din centrul comunei cât și la structurile acesteia, la Școala din Refractar și la Școala din Călățea. Avem în perspectivă să dăm culoare și spațiilor de joacă exterioare, mai spune Cătană.

,,Avem încredere că școala noastră prin acest proiect al stării de bine va fi cunoscut pe plan extins și pe viitor vom fi alegerea mai multor generații de copii care vor dori să învețe în școala noastră. Noi îi așteptăm cu drag și le promitem o școală curată și prietenoasă, cu profesori calificați și bine pregătiți”, este promisiunea pe care o dă dir. Prof. Lelea Rodica Cornelia. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.