158 de metri cubi de lemn rotund, expediat ilegal de o firmă din Aștileu

1470
lemne confiscate
Foto caracter ilustrativ

În urma unui control efectuat de polițiștii bihoreni la o firmă din Aștileu, oamenii legii au descoperit că în mai mult de 5 luni de zile, aceasta a expediat 158 metri cubi de lemn rotund, de diferite specii.

Cantitatea de 158 de metri cubi de lemn rotund, în valoare de 28.000 lei, expediată ilegal a fost confiscată valoric de polițiștii de la delicte silvice.

Miercuri, 23 iunie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea au constatat, în urma unui control efectuat, că, în perioada 1 februarie – 23 iunie, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în localitatea Aștileu, județul Bihor, ar fi expediat, fără avize de însoțire, 158 de metri cubi de lemn rotund, de diferite specii, în valoare de 28.500 de lei.

„Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar cei 158 de metri cubi de lemn rotund, diverse specii, expediați fără forme legale, au fost confiscați valoric”, transmite comisarul-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.