158 de metri cubi de lemn rotund, expediat ilegal de o firmă din Aștileu

1517
lemne confiscate
Foto caracter ilustrativ
 

În urma unui control efectuat de polițiștii bihoreni la o firmă din Aștileu, oamenii legii au descoperit că în mai mult de 5 luni de zile, aceasta a expediat 158 metri cubi de lemn rotund, de diferite specii.

Cantitatea de 158 de metri cubi de lemn rotund, în valoare de 28.000 lei, expediată ilegal a fost confiscată valoric de polițiștii de la delicte silvice.

Miercuri, 23 iunie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea au constatat, în urma unui control efectuat, că, în perioada 1 februarie – 23 iunie, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în localitatea Aștileu, județul Bihor, ar fi expediat, fără avize de însoțire, 158 de metri cubi de lemn rotund, de diferite specii, în valoare de 28.500 de lei.

„Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar cei 158 de metri cubi de lemn rotund, diverse specii, expediați fără forme legale, au fost confiscați valoric”, transmite comisarul-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.