Aleşdenii in delegatie oficiala la Stara Lubovna

1024

Delegatia oraşului Aleşd, formata din, Cociorva Gheorghe – Sef serviciu public de asistenta sociala-asistent social, Gaidos Marius – inspector amenajarea teritoriului, Ciurdar Marius – inspector protectia mediului si Ilena Duloveț – sef comisia de cultura in organizatia UDSCR Alesd se afla la Primăria din Stara Lubovna, Slovacia pentru reînnoda legăturile cu noua administraţie a oraşului.

 

 

Aceasta fiindcă în urma unei legături între Aleşd şi Stara Lubovna intermediată de Presedintele Organizatie Locale UDSCR Alesd Fora Adrian si parlamentarul Adrian Merka, exista deja de anul trecut relaţii între cele două oraşe. “delegatia se afla in Slovacia la Primăria din Stara Lubovna pentru a lega relaţii şi cu actuala administraţie. Se va semna un memorandum de colaborare între Primăria din Aleşd şi Primăria din Stara Lubovna. Acesta prevede colaborare, în special, în plan cultural-artistic. Vizita este sprijinită de consulul nostru onorific la Stara Lubovna Marian Gurega”, a declarat Fora Adrian presedinte UDSCR la Aleşd.

Cele două oraşe sunt similare din punct de vedere administrativ, al reliefului, al numărului de locuitori, dar şi din punct de vedere minoritar: dacă în Aleşd trăieşte un număr mare de slovaci, în Stara Lubovna există un număr mare de evrei.

 

Urmărește-ne și pe Google News