Un nou proiect Erasmus+ pentru Liceul Teoretic ”Constantin Șerban” din Aleşd!

538

Proiectul Integration of Immigrants este un proiect Erasmus+ de parteneriat şcolar desfăşurat de Liceul Teoretic ”Constantin Șerban” din Aleşd, în parteneriat cu Antalya Kepez Mahmut Celalettin Okten Anadolu Imam Tatip Lisesi, Turcia, 2nd Gymnasium of Trikala, Grecia şi ITIS GIOVANNI XXIII, Italia.

​În contextul actual, când lumea se confruntă cu cea mai răspândită mobilitate de migrație din ultimii 100 de ani, acest proiect are ca scop integrarea elevilor imigranți care sunt educați în instituții/ medii educaționale din școlile din proiect. 

Activitățile proiectului vizează schimbarea de atitudine și formarea deprinderilor de a trăi, a învăța împreună într-un mediu multicultural,  în ciuda diferitelor niveluri de pregătire. Pe termen scurt, mediul educațional va deveni mai tolerant și mai inclusiv iar pe termen lung va crește calitatea actului educațional din școalile partenere. 

​Prima mobilitate din cadrul proiectului, s-a desfăşurat la Roma în decembrie 2019, iar apoi din cauza condiţiilor impuse de pandemie, proiectul s-a desfăşurat online. A doua mobilitate a avut loc în perioada 21-26 noiembrie 2021, în oraşul Trikala, Grecia. Activităţile desfăşurate au avut la bază integrarea elevilor migranţi din Grecia, țară care se confruntă cu una din cele mai mari probleme legate de migranţi. 

La această mobilitate, din partea Liceul Teoretic ”Constantin Șerban” au participat cinci profesori: Silaghi Antonia-coordonatoarea proiectului, Simona Puşcău, Viorela Gabrian, Felicia Lele şi Melinda Coriteac.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.