23.1 C
Aleşd
duminică, 16 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Un acumulator a provocat incendiul izbucnit azi-noapte la un apartament din Aleșd 

În noaptea de duminică spre luni, 10 iunie, pompierii militari aleșdeni au intervenit pe strada Ciocârliei din localitate, acționând pentru protejarea locatarilor unui bloc cu 4 etaje, din care au evacuat preventiv, trei adulți și un copil și pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament al imobilului, reușind să salveze bunuri de o valoare considerabilă.

În urma apelului primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 23.20, care sesiza izbucnirea unui incendiu la un apartament situat la etajul 1 al unui bloc cu 4 etaje din Aleșd, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” a mobilizat cu operativitate, la adresa indicată, trei echipaje de pompieri din cadrul Stației Aleșd, din care două de stingere și unul de paramedici, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și ambulanța a SMURD a subunității.

În urma efectuării recunoașterii la fața locului, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta în dormitorul apartamentului, al cărui proprietar era plecat de acasă, locuința și casa scării, de la nivelul etajului 1 până la 4, fiind inundate cu fum.  

După pătrunderea în apartament, forțele de intervenție au găsit în hol, un câine care murise asfixiat cu fum.

 Concomitent cu acțiunea de localizare și lichidare a incendiului, echipajele de pompieri au procedat la verificarea apartamentelor, pentru preîntâmpinarea intoxicării cu fum a locatarilor și evacuarea a patru locatari din două apartamente în care pătrunsese fum. 

După stingerea focarelor de incendiu, în jurul orei 23.40, pompierii militari au acționat în continuare la fața locului pentru ventilarea casei scării, cercetarea circumstanțelor determinante ale evenimentului și pentru înlăturarea efectelor negative ale acestuia, până în jurul orei 02.20.  

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a incendiului, un acumulator electric defect. 

Echipajele de pompieri au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi ale locuinței și la apartamentele învecinate, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

În urma evenimentului, a ars patul din dormitorul afectat de flăcări și s-au degradat elemente de mobilier și alte bunuri din aceeași încăpere.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,717FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI