Tradițiile familiei slovace văzute prin imagini și obiecte tradiționale la Aleșd (video)

1070
 

În perioada 24 octombrie – 03 decembrie 2021, Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România (UDSCR) organizația locală Aleșd a organizat acțiunea online “Tradițiile familiei slovace văzute prin imagini și obiecte tradiționale”.

 

La acțiune au luat parte 60 de familii slovace din cadrul organizației locale și 58 de copii ai acestor familii. „Ne-am dorit ca prin această acțiune să promovăm familia slovacă și să ne aducem aminte de trecutul nostru prin intermediul pozelor și a obiectelor tradiționale slovace folosite de noi, de părinții sau bunicii noștri”, a precizat pentru AlesdOnline, consilierul UDSCR din cadrul consiliului local al orașului Aleșd, domnul avocat Manyura Milan.

„Prin intermediul acțiunii online, am primit de la familiile participante, peste 200 de fotografii vechi și mai multe obiecte tradiționale slovace. Toate fotografiile și obiectele primite, vor fi păstrate de către UDSCR Aleșd și sperăm ca pe viitor să putem să le expunem în Muzeul slovac pe care dorim să îl înființăm în Aleșd”, a declarat Președintele Organizației Locale (UDSCR) Aleșd, Fora Adrian.

Dorim să mulțumim pe această cale domnului Merka Adrian – președintele UDSCR, pentru finanțarea acordată în vederea realizării acestei acțiuni și pentru sprijinul pe care îl acordă comunității slovace din Aleșd, sprijin fără de care realizarea acestor acțiuni nu ar fi fost posibilă.

 

Urmărește-ne și pe Google News