Școlile din Aleșd vor funcţiona în scenariul galben. O parte din elevi vor învăța de acasă

984

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 26 februarie, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 01-05 martie, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor.

 

Ambele hotărâri au fost adoptate luând în considerare noua formulă de calcul a incidențelor, care, conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 8/2021, se realizează prin raportare la totalul persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în localitatea de referinţă, respectiv totalul cazurilor (inclusiv focarele).

Conform Hotărârii CJSU nr. 18/2021, care intră în vigoare începând cu data de astăzi, 26 februarie, din cele 714 unități de învățământ din județul Bihor, 572 de unități funcționează în scenariul verde, 140 în scenariul galben și 2 unități intră în scenariul roșu.

Cursuri online vor fi ținute de elevii de clasele V-VII din Oradea, Aleșd, Aușeu, Borș, Bratca, Bulz, Drăgești, Pietroasa,Nucet, Roșiori, Săcădat, Sălacea, Sântandrei, Șimian, Suplacu de Barcău, Tarcea, Toboliu, Valea lui Mihai, Vârciorog și Vașcău.

În același scenariu sunt și liceenii (alții decât cei din clasele terminale) din Oradea, Aleșd, Borș, Bratca, Suplacu de Barcău și Valea lui Mihai.

Vezi mai jos scenariul în care se încadrează şcolile din fiecare UAT din Bihor!

Anexa-HCJSU-nr.18-2021

Hotărârea CJSU va fi actualizată după fiecare vacanță școlară, înainte de reluarea cursurilor sau ori de câte ori este nevoie, pe baza scenariilor actualizate în funcție de evoluția epidemiologică și pe baza criteriului privind rata incidenței cumulate la nivelul fiecărei localități, respectiv numărul total de cazuri noi în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Reamintim scenariile de funcționare a unităților de învățământ:

  • Scenariul verde – incidență mai mică sau egală cu 1 cazuri/1.000 de locuitori. Activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;
  • Scenariul galben – incidență între 1-3 cazuri/1.000 de locuitori. Activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si post liceal;
  • Scenariul roșu – incidență mai mare de 3 cazuri/1.000. Activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

Tot în ședința de astăzi, CJSU a actualizat prin Hotărârea nr. 17 lista localităților din Bihor în care se impun restricții în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

HCJSU-nr.17-FEB.-2021

Conform noii formule de calcul a incidențelor, la data de astăzi la nivelul județului Bihor există 2 localități (Sălacea și Vașcău) cu 3 cazuri/1.000 locuitori, respectiv 8 localități cu incidență între 1,5 – 3 cazuri/1.000 locuitori.

Aleșdul este in scenariul verde, având o incidență de 1,41 cazuri/1.000 locuitori, prin urmare activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior, precum și activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole/concerte și aoperatorilor din domeniul jocurilor de noroc sunt permise fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și sunt limitate la intervalul orar 06.00-23.00.

La această dată, conform analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor incidența la nivelul județului Bihor este 0,94 cazuri/1.000 locuitori. Lista localităților în care se impun măsuri de restricționare se actualizează ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul fiecărei localități.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.