Școală de vară la Biserica din Tinăud – „Lumină din Lumina Ta” – proiect catehetic pentru copii

1814
Școală de vară la Biserica din Tinăud

Vineri, 16.07.2021, în biserica ctitorie voievodală a Voievodului Constantin Șerban, din Tinăud, a avut loc festivitatea de deschidere a Școlii de vară – „Lumină din Lumina Ta”. Proiectul organizat de Parohia Ortodoxă Română Tinăud, în colaborare cu Liceul Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd, este dedicat copiilor și tinerilor din parohie și nu numai.

 

În cadrul proiectului, participanții vor beneficia, săptămânal, pe toată perioada vacanței de vară, de activități interactive și educative, sub îndrumarea preotului paroh, Laurențiu Florin Brîndaș, și a doamnei profesor, Lele Felicia, din cadrul Liceului Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd, împreună cu o frumoasă echipă de voluntari formată din dascăli și oameni iubitori de copii.

Pe parcusul celor 9 săptămâni de activitate, copiii vor participa la ore de cateheză cu teme religioase, istorice și sociale, adaptate categoriilor de vârstă. De asemenea, un aspect foarte important îl va reprezenta cunoasterea istoriei locului, a bisericii monument istoric, zidită în anul 1658, precum și a ctitorului ei, voievodul român Constantin Șerban. Lecțiile vor fi împletite cu diverse jocuri atractive și concursuri cu premii. Tot în cadrul proiectului, participanții vor avea posibilitatea sa viziteze și să cunoască detalii despre principalele obiective turistice și religioase din zonă precum și principalii meșteri populari. La încheierea proiectului, toți copiii vor fi premiați în cadrul unei festivități organizate pentru marcarea acestui moment. Toate aceste activități sunt cu titlu absolut gratuit pentru beneficiari.

La festivitatea de deschidere au fost prezenți: Pr. drd. Laurențiu Florin Brîndaș – paroh al Bisericii Ortodoxe din Tinăud și coordonator al școlii de vară, Dna. Director a Liceului „Constantin Șerban” din Aleșd, Liliana Antonescu, Dna. Director adjuct al Liceului „Constantin Șerban”, Monica Micula, Dl. Lang Alexandru Marius – fiu al satului și consilier în cadrul Consiliului Local Aleșd, Dna. Prof. Lele Felicia – reprezentant al liceului partener și coordonator în cadrul proiectului, precum și Pr. Leț Florian, fost paroh al parohiei Șuncuiuș, îndrumător a multor copii și tineri care au iubit biserica, mulți dintre ei fiind astăzi slujitori ai sfintelor altare.

Proiectul se bucură de un număr de 45 copii înscriși, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani. Cei care doresc să se înscrie, o pot face în continuare, accesând pagina de facebook: Parohia Ortodoxa Tinăud – la secțiunea Mesaje sau prin e-mail la adresa: [email protected]

 

Urmărește-ne și pe Google News