Proiect pe fonduri europene până la 1 milion de Euro depus de Primăria Aleșd pentru spital

976
Ioan Todoca
Ioan Todoca

Spitalul Orășenesc Aleșd, dotat cu aparatură și echipamente medicale, finanțate din fonduri UE. Primarul, Ioan Todoca a semnat azi un contract de finanțare europeană, pentru dotarea unității medicale din Aleșd cu aparatură și materiale sanitare destinate tratării pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Potrivit edilului, proiectul are o valoare de aproape 1 milion de euro și a fost depus la Ministerul Fondurilor Europene, în vederea consolidării capacității spitalului de gestionare a crizei sanitare. „Azi am semnat electronic, Contractul de finantare pentru un Proiect European depus de Primărie pentru Spitalul Orășenesc din Aleșd. Valoare aproximativă a proiectului este de 1 milion euro din care: 575.000 euro aparatura medicala și 424.000 euro consumabile pentru combaterea Covid19”, a declarat pentru AlesdOnline primarul orașului.

În cadrul proiectului, se va achiziționa aparatură (DEFIBRILATOR SEMIAUTOMAT, MONITOR FUNCTII VITALE, VIDEOLARINGOSCOP, INJECTOMAT, EKG, ASPIRATOR SECRETII, PULSOXIMETRU, APARAT ANESTEZIE, ECOGRAF (MANAGMENTUL GRAVIDEI SUSPECTE), LAMPAUV, LAMPA SCIALITICA, VENTILATOR, ELECTROCAUTER, STIMULATOR NERV PT ANESTEZIE REGIONALA+ECO, CONCENTRATOR OXIGEN, TERMOMETREINFRARED, BUTELII CU DEBITMETRU, APARAT RADIOLOGIE, ANALIZOR AUTOMAT IMUNOLOGIE, APARAT STERILIZARE…) și echipamente medicale, indispensabile tratării pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Tot prin acest proiect, se va asigura achiziția consumabilelor și a materialelor dezinfectante folosite în unitatea medicală.

[embeddoc url=”https://www.alesdonline.ro/wp-content/uploads/2021/02/5-RC1-Anexa-10-Lista-investitii-07-12-1.pdf” viewer=”google”]
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.