25.3 C
Aleşd
sâmbătă, 13 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Programul „Școala Siguranței Tedi” continuă să educe elevii de clasa întâi din Aleșd

Pe parcursul anului școlar 2023–2024, Poliția Română, împreună cu Ministerul Educației și firma „Maspex România”, au derulat programul „Școala Siguranței Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative naționale. Acest program îi învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre școală și spre casă, în mediul online, și în perioada vacanțelor.

În județul Bihor, programul a fost implementat pentru al nouălea an consecutiv de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor. În cadrul acestuia, polițiștii au desfășurat peste 90 de activități preventive, implicând peste 2000 de copii din 69 de unități școlare, atât din mediul urban, cât și din cel rural.

Elevii din diverse localități, inclusiv Aleșd, Bulz, Suncuius, Borod și multe altele, au participat activ la program. Aceștia au fost educați prin dezbaterea a 11 teme preventive, cum ar fi siguranța pe internet, prevenirea bullying-ului, siguranța în trafic și multe altele. Materialele utilizate au inclus broșuri, pliante, filmulețe educative și jocuri complexe, toate adaptate nevoilor elevilor, părinților și cadrelor didactice.

Scopul programului nu este doar transmiterea de informații, ci și dezvoltarea abilităților practice pe care copiii să le poată folosi în diverse situații. Activitățile derulate respectă nevoia copiilor de a învăța prin joc, facilitând astfel înțelegerea și asimilarea mesajelor preventive.

Cea mai recentă activitate a programului s-a concentrat pe oferirea de recomandări pentru o vacanță de vară în siguranță. În luna septembrie, după începerea noului an școlar, vor începe înscrierile pentru ediția 2024–2025, care va marca aniversarea a 10 ani de la debutul programului „Școala Siguranței Tedi”.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,846FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI