26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Primăria Aleșd a semnat contractul pentru realizarea unui parc fotovoltaic în Tinăud

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Primăria Aleșd investește în construirea unei centrale bazate pe panouri fotovoltaice de 0,99 MW, în zona fostului parc de agrement din Tinăud.

Instalația de producere a energiei electrice verzi va asigura o bună parte din necesarul pentru școli, clădiri publice și iluminat.

Primarul Ioan Todoca a semnat la București, săptămâna aceasta, contractul de finanțare a acestui parc fotovoltaic, în cadrul proiectului „„INDEPENDENŢA ENERGETICĂ A INSTITUŢIILOR PUBLICE DIN UAT ORAŞUL ALEŞD CA URMARE A PRODUCERII DE ENERGIE DIN SURSE REGENERABILE”.

Ciprian Blejan

Scopul investiției este de a realiza unui parc fotovoltaic pentru autoconsum, cu consecințe benefice asupra mediului, prin înlocuirea energiei electrice produse in instalatii termoenergetice, cu energie electrică produsă din surse regenerabile. Acest lucru se realizeaza prin construirea unei centrale electrice fotovoltaice cu o capacitate de 0.99 MWp, ce va genera o cantitate maxima de energie electrica regenerabila estimata de circa 1.299,442MWh anual”, a precizat edilul aleșdului.

Valoarea proiectului este de 5.856.577,00 lei (inclusiv TVA).

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,526FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI