Petiție către ISJ Bihor, din partea părinților elevilor unei clase de la liceul Constantin Șerban din Aleșd

4185
Părinții protest Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline

Părinții elevilor clasei a III-a B din cadrul liceului Constantin Șerban din Aleșd au depus azi o petiție la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, nemulțumiți fiind de decizia de schimbare a învățătoarei suplinitoare.

 

Părinții sunt îngrijorați de impactul emoțional asupra copiilor și așa traumatizați de vestea pierderii luptei cu Covid-19 a fostei doamne învățătoare titulare. Părinții cer anularea acestei numiri și vor reîntoarcerea de îndată a învățătoarei suplinitoare la clasă.

Părinții elevilor din clasa a III-a B a Liceului Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd protestează împotriva deciziei de a schimba învățătoarea clasei

Părinții elevilor din clasa a III-a B a Liceului Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd protestează împotriva deciziei de a schimba învățătoarea clasei, info pe link –>>> https://bit.ly/3rO6fc5

Publicată de AlesdOnline pe Marţi, 16 martie 2021

Vă prezentăm mai jos textul complet al petiției:

Petitie-ISJ-Bihor

Inspectorul școlar general adjunct al ISJ Bihor, prof. Horea Abrudan, a declarat că în acest caz s-a respectat metodologia de ocupare a posturilor didactice în învățământul preuniversitar.

Undeva prin 8 februarie 2021, doamna (care din păcate a decedat) a intrat în concediu medical. Pe perioada concediului, conducerea școlii nu este obligată să publice postul la noi fiind pe termen scurt. Pe acel termen scurt, prin Consiliul de Administrație doamna directoare a dat postul unei profesoare suplinitoare de acolo din zonă. Din păcate, doamna a murit, iar postul s-a vacantat pe un termen lung, nu pe termen scurt, de până în 30 de zile. Atunci, ea a avut obligația să publice postul la noi. Publicându-l la noi el a trecut prin ședința publică de repartizare. În aceste ședințe publice de repartizare (organizate în fiecare joi la ora 16, la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” – n.r.) există o ordine de repartizare, pe care toată lumea interesată de posturi în învățământul preuniversitar o cunoaște. Se poate ca la acea ședință publică să fi fost și doamna numită de directoarea liceului. Dar nu ar fi avut prioritate în a-și ocupa postul. Și l-a luat altcineva. ISJ va răspunde semnatarilor petiției, precizându-le aspectele din metodologia de mișcare a personalului didactic care stau la baza deciziei luate. Nu directoarea a făcut vreo schimbare, ci schimbarea a fost impusă de metodologie și de faptul că cea care a fost numită de școală pe termen scurt, să o înlocuiască pe doamna bolnavă, nu a mai reușit ulterior decesului și vacantării pe termen lung să ocupe postul din nou”, a declarat adjunctul ISJ Bihor, Horea Abrudan.

Răspunsul nu pare a-i mulțumi pe părinți. Ei sunt deciși să continue protestele.

 

Urmărește-ne și pe Google News