Lovitură în cazul centurii orașului Aleșd. Curtea de Apel Oradea a suspendat hotărârea Consiliului Local

6773
Protest centura Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline
 

Lovitură în cazul controversatului proiect al centurii orașului Aleșd. Curtea de Apel Oradea a suspendat hotărârea de CL prin care s-a avizat traseul șoselei ocolitoare a localității, până la soluționarea cauzei pe fond de către Tribunalul Bihor.

Mai mulți locuitori ai orașului Aleșd au câștigat procesul în cadrul căruia au cerut suspendarea hotărârii prin care Consiliul Local a avizat traseul viitoarei centuri a localității. Curtea de Apel Oradea le-a dat dreptate și a întors decizia Tribunalului Bihor, prin care era respinsă solicitarea reclamanților de suspendare a hotărârii consiliului local. Aceștia susțin prin cererea adresată tribunalului că varianta adoptată de autoritățile locale traversează o zonă rezidențială și riscă să fie expropriați. Astfel, le sunt încălcate dreptul la proprietate și pe cel la sănătate și la un mediu sănătos, prin creșterea poluării aerului.

Potrivit sentinței Curții, efectele hotărârii de Consiliu Local sunt suspendate până la pronunţarea instanţei de fond.

Reamintim că oamenii au protestat în primăvara acestui an, împotriva variantei avizate de CL Aleșd.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.