Liceul Teoretic Constantin Șerban din Aleșd, de luni în scenariul roșu, după confirmarea a 2 cazuri de coronavirus

2928
liceul Constantin Șerban Aleșd
Foto © AlesdOnline
 

Începând de luni, Liceul Teoretic Constantin Șerban din Aleșd trece la Scenariul Roșu. După confirmarea a două cadre didactice, cu COVID-19.

 

“Sunt două cazuri confirmate în rândul cadrelor didactice din instituția noastră, părinții au fost anunțați de modificare. În acest caz, concret cursurile în formatul clasic au fost suspendate pentru clasele de gimnaziu și liceu, iar procesul educațional, pentru o perioadă, va trece pe online”, a explicat pentru AlesdOnline, Liliana Antonescu, directoarea liceului.

Pentru nivelul primar (până la clasa a IV-a), în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie este programată prima vacanță a acestui an școlar, a mai spus aceasta.

Precizăm că Orașul Aleșd a ajuns, sâmbătă, la rata de infectare de 2.02 la mia de locuitori.

Pe de altă parte primele îmbolnăviri de Covid-19 în Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor au fost confirmate miercuri, fiind vorba de o angajată a biroului Contabilitate şi un inspector şcolar. Din acest motiv, de joi începând, toţi angajaţii instituţiei care pot munci de la distanţă, nu mai merg fizic la birou.

,,Nu suntem declarați contacți direcți, dar am luat niște măsuri imediat după ce am aflat de colegul nostru. El nu s-a simțit bine și-a făcut testul, care a ieșit pozitiv. Imediat, am intrat în muncă online și am restricționat accesul publicului. Primele măsuri au fost de maniera aceasta”, a declarat Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Activitatea instituției nu este blocată, căci se asigură permanența la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bihor – atât la nivelul conducerii, cât și la nivelul celorlalte compartimente. “Nu se pune problema să blocăm activitatea, dar încercăm să limităm accesul publicului. S-a luat hotărârea să lucrăm online și să mergem la serviciu doar în situații speciale, dar pe compartimente se asigură permanență, funcționalitatea tuturor activităților”, a mai spus Negruțiu.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.