Ioan Todoca: „Cel mai ambițios proiect în 2021: introducerea gazului”

1182
Proiectul de 5,5 milioane de euro a fost depus în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM).Posibil să se realizeze începând din 2021.

„Cel mai ambițios proiect al meu în 2021 este introducerea gazului. Am depus deja proiectul pe POIM, după ce Consiliul Local a aprobat recent studiul de fezabilitate. Este un proiect de 5,5 milioane de euro, depus prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Urban – Rural. E un proiect pentru Aștileu, Țețchea și Tileagd. Din total, 2,3 milioane de euro sunt pentru Aleșd”, spune Ioan Todoca, primarul Aleșdului.

Acesta spune că s-a reorientat și a depus proiectul pe POIM, deorece nu crede că ar putea fi finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL, așa cum spera fost conducere a Consiliului Județean Bihor și după cum spuneau și cei aflați în conducerea centrală, că introducerea gazului va fi finanțată prin PNDL 3.

„Nu cred că se va redeschide un nou PNDL până în momentul în care se închid lucrările prin programele aflate în derulare. Și sunt multe astfel de lucrări deschise prin PNDL”, explică primarul Ioan Todoca opțiunea sa.

Spre deosebire de alte primării, Aleșdul și Aștileul aveau ADI constituit deja în 2018, atunci când președintele Pásztor Sándor a încercat să dinamizeze introducerea gazului în Bihor, însă termenele date de șeful de atunci al județului nu au fost respectate de administrațiile locale.