Intervenţii ale pompierilor, după furtună, în Tinăud și Lugașu de Jos. Zeci de case cu acoperişuri distruse în Nojorid!

17650
Nojorid furtună
Foto ©️ ebihoreanul.ro

În urma fenomenelor meteorologice periculoase de intensitate foarte mare, prognozate prin avertizarea Cod Portocaliu, emisă de Administrația Națională de Meteorologie în data 23 mai, pentru județul Bihor, în mai multe localități din județ au fost înregistrate efecte negative care au impus intervenția structurilor operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor.

​Echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, au desfășurat 16 misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, intervenind pe mai multe străzi din Oradea, pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil și pe autoturisme.

​”Detașamentul de Pompieri Salonta, Garda de Pompieri 1 Mai și Stația de Pompieri Aleșd au acționat în localitățile Tămașda, Lugașu de Jos, Tinăud, Hidișelu de Sus și Calea Mare, pentru înlăturarea stâlpilor de telefonie și a arborilor doborâți de vântul puternic.”, a transmis duminică seara, maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

În orașul Aleșd din fericire pagubele au fost minime.

Foto ©️ AlesdOnline imagini din Aleșd

​Cea mai afectată zonă din Bihor este localitatea Nojorid. Furtuna, deşi n-a ţinut decât circa 15 minute, a lăsat în urmă prăpăd scrie ebihoreanul.ro.

Circa 20-30 de case rămânând fără ţigle sau table. Sătenii spun că nu grindina le-a pus la pământ, ci vijelia transformată într-o tornadă. După ce s-a potolit urgia, oamenii au făcut un lucru impresionant şi au sărit să se ajute unii pe alţii. Vecinii au ieşit să culeagă fragmentele de ţiglă şi de tablă, iar o localnică, proprietara unei ferme, precum şi preotul ortodox au oferit celor afectaţi ţiglă, aşa încât să îşi poată acoperi în seara aceasta casele, notează aceeași sursă.

Foto ©️ ebihoreanul.ro

Situația este în dinamică, în momentul de față forțele de intervenție continuând operațiunile de înlăturare a doi copaci de pe carosabil, pe strada Barcăului și Aleea Rogerius din Oradea.

Știre în curs de actualizare….

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.