19.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Informare din partea Primăriei Aleșd!

 

Această informare este efectuată de Primăria Orașului Aleșd, privind locuitorii afectați de inundații și intemperii în cursul zilei de joi:

Cu regret vă informăm că evenimentul meteo extrem de ieri a afectat satul Peștiș și orașul Aleșd. Ploile torențiale care s-au abătut asupra satului Peștiș și a zonelor deluroase adiacente au dus la acumularea unei cantități mari de apă, depășind capacitatea văilor locale și provocând inundații pe drumuri și în gospodăriile oamenilor.

Defrișările excesive din jurul satului Peștiș au redus considerabil capacitatea de absorbție a apei a pădurilor din apropiere, iar acest lucru s-a manifestat prin acumularea rapidă și însemnată de apă pe care am văzut-o ieri. Bariera naturală oferită de arbori a fost slăbită semnificativ în ultima perioadă, ceea ce a contribuit la agravarea situației.

În ciuda acestei viituri, este regretabil să constatăm că unele persoane folosesc acest eveniment neplăcut pentru a-și manifesta propriile interese, cu aroganță și lipsă de compasiune față de cei afectați. Comunitatea noastră nu este una foarte mare, așa că unitatea noastră trebuie să fie una nestrămutată și puternică pentru a trece cu bine peste aceste obstacole și încercări.

În cursul serii trecute, autoritățile au intervenit prompt pentru a curăța mâlul, a desfunda zonele inundate și a ajuta persoanele afectate, lucru care continuă și în prezent. Vom lua toate măsurile necesare pentru a gestiona situația, iar cei afectați de această viitură pot fii susținuți de autoritățile competente”, este mesajul transmis de instituție.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,738FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI